O nama

Poziv medicinskog radnika, kao najuzvišenije i najhumanije zanimanjem koje čovek može da obavlja zahteva dugotrajno školovanje i usavršavanje pa je pojava internet tehnologije medicinarima otvorila sva vrata riznicama znanja.

Zašto zdravlje životu?

Internet tehnologija je vrlo brzo umrežila sve naučne i istraživačke centre, gde su ljudi od struke na lak način dolazili do novih informacija, razmenjivali i nadograđivali stečena znanja i iskustva. Skoro pa da je nemoguće i zamisliti koliku korist takva tehnologija pruža lekarima, svima koji se bave medicinom iz različitih uglova i konačno celokupnom stanovništvu.

Čovek nije neka programirana mašina koja može probleme s kojim se pacijenti susreću ostaviti tamo na poslu, isključiti se i mirne glave doći kući. Čovek je sklad tela i duše, opipljive materije i nevidljive energije koja nas svim bićem uvodi u materiju s kojom se bavimo te nam misli zaokupljaju zdravstveni problemi s kojim se pacijenti susreću, njihovo znanje, neznanje ili najgore zabluda o problemu kojeg imaju. Kao što su nama medicinskim radnicima dostupne svetske riznice znanja, pacijentima su još dostupnija prava lavina internet portala, foruma gde obični korisnici razmenjuju svoja iskustva često sa kontradiktornim tvrdnjama. Poplava raznih instant informativnih web stranica često u agresivnim reklamama promovišu nadrilekarstvo sve u cilju da bi bili posećeni i ostvarili neku ličnu dobit a pacijenti imaju samo štetu i izgubljeno dragoceno vreme. Na kraju u potrazi za zdravljem života okreću se reči struke!

Upravo je to glavna ideja vodilja za pokretanje jednog ovakvog portala, koji će pre svega biti stručan, tačan, jasan, iskren i nedvosmislen. U Službi zdravlja životu!

Urednik sajta dr Tihomir Dugandžija

Tihomir Ilija Dugandžija, rođen 27.09.1975. godine u Otočcu, Republika Hrvatska.

Gimnaziju je pohađao u Otočcu, Zagrebu i Novom Sadu.

Medicinski fakultet je upisao školske 1994/95 godine na Medicinskom fakultetu, Univerzitet Novi Sad, gde je i diplomirao 12.07.2001. godine. Tokom studiranja ostvario prosečnu ocenu od 8,87.

Nakon obavljenog staža i položenog državnog ispita, volontirao je 6 meseci na Zavodu za farmakologiju, toksikologiju i kliničku farmakologiju na Medicinskom fakultetu.

Od 01.11.2002. godine volontirao 9 meseci na Institutu za onkologiju Vojvodine.

Od 01.11. 2003. godine zaposlen na neodređeno vreme na Institutu za onkologiju Vojvodine u Zavodu za epidemiologiju.

01.03. 2008. godine položio specijalistički ispit iz epidemiologije.

27.09. 2011. godine odbranio doktorsku disertaciju na temu raka grlića materice.

Uža oblast rada je onkološka epidemiologija, odnosno etiologija, distribucija i prevencija malignih tumora. U Službi za epidemiologiju obavlja poslove iz domena rada Registra za maligne bolesti Vojvodine i Hospitalnog registra Instituta za onkologiju Vojvodine kao i sprečavanja i suzbijanja bolničkih infekcija. Koordinator za akreditaciju Instituta za onkologiju Vojvodine od decembra 2013. godine.

Do sada objavio više od pedeset radova, od čega deset radova na SCI listi.

Učestvovao, kao koautor, u pisanju pet udžbenika Medicinskog fakulteta.

Autor monografije iz oblasti onkoepidemiologije raka debelog creva.

Prisustvovao na više edukativnih seminara u zemlji i inostranstvu.

Učesnik više domaćih i međunarodnih projekata od kojih se ističe projekat sa Univerzitetom Kalifornija Berli.

Pomoćnik urednika u jednom domaćem i recenzent u četiri međunarodna časopisa na SCI listi.

Na Medicinskom fakultetu Novi Sad zaposlen na Katedri za epidemiologiju od jula 2005. godine, kao asistent pripravnik, od jula 2009. godine, kao asistent, od 28.06.2012. u zvanju docenta. U postupku je izbora u zvanje vanrednog profesora.

Učestvuje u izvođenju više predmeta dodiplomske nastave i nastave na doktorskim studijama.

Mentor više kandidata na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Na Institutu za onkologiju Vojvodine od 02.02.2016. godine obavlja dužnost pomoćnika direktora Instituta za obrazovnu i naučno-istraživačku delatnost.

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/intl.so' - libicui18n.so.57: cannot open shared object file: No such file or directory

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: